Luteiden torjunta
045 154 7387 tai tero@terontorjunta.fi

Olemme erikoistuneet seinäluteiden torjuntaan. Käytämme kuivahöyryn ja torjunta-aineen yhdistelmäkäsittelyä, jotta ongelmasta päästään nopeasti eroon. Joissain tapauksissa myös täysin myrkytön käsittely on vaihtoehto, mutta suosittelemme yhdistelmäkäsittelyä torjunta-aineilla ja muilla menetelmillä.

Luteet ovat ikävä ongelma mutta maailma ei niihin kaadu. Niistä päästään eroon ilman, että kotisi, terveytesi tai lemmikkisi kärsivät. Luteet eivät ole todistettavasti levittäneet tauteja ihmisiin.

Jos epäilet että asunnossasi on luteita tee ludetarkastus. Tarkastuksessa erityisen tärkeää on tutkia sänky. Etsiessä luteita, etsi mustia pisteitä, luteita ja luteiden kuoria.

Tutki:

  • Lakanat - onko niissä mustia pisteitä tai veritahroja
  • Petauspatjan saumat reunat ja kaikki raot jonne luteet voivat mennä piiloon. Matkalla piiloon luteet ulostavat, joka näkyy pieninä mustina pisteinä.
  • Sängyn reunat ja saumat. Käännä sänky ympäri jos mahdollista ja tutki sängyn runkorakenteet. Ole erityisen tarkkana kulmissa sekä kankaan ja puun saumoissa joissa sijaitsee luteille tyypillisiä piilopaikkoja.

Jos löydät luteita tai epäilys ei laantunut, ota yhteyttä. Neuvomme mielellämme ja teemme edullisia tarkastuskäyntejä ja luteiden löytyessä voimme torjua ne lyhyellä varoitusajalla.


Luteiden torjunta on haastavaa ja se kannattaa jättää ammattilaisille. Ongelmaan tai huoleen kannattaa myös reagoida nopeasti, ettei mahdollinen tuholaisongelma pääse leviämään.