Paperitoukan torjunta

Paperitoukkaongelmaa esiintyy useissa kiinteistöissä, ja niiden torjunta kannattaa jättää ammattilaisten hoidettavaksi.

Paperitoukka on epämiellyttävä vieras, joka sekoitetaan helposti sukulaislajiinsa sokeritoukkaan. Vaikka paperitoukka on ihmiselle vaaraton, niiden torjuminen on ennen kaikkea tärkeää esteettisen haitan takia. Ne eivät pistä, pure tai levitä tauteja, mutta voivat aiheuttaa aineellisia tuhoja. Ruokaillessaan ne voivat vahingoittaa mm. papereita, kirjoja, tekstiilejä sekä kuivaruokia ja niiden pakkauksia.

Paperitoukka

Paperitoukka ja sokeritoukka käyttäytyvät hyvin samalla tavalla ja esiintyvät samanlaisissa ympäristöissä. Varmimmin tiedät paperitoukkia olevan asunnossasi tai liiketilassasi, jos näet niitä. Yöaktiivisina hyönteisinä niitä alkaa luultavimmin nähdä vasta pimeän tultua.

Kun paperitoukkaan viittaavia merkkejä ilmaantuu, ole yhteydessä meihin niin tulemme tarkastamaan tilanteen. Paperitoukat ovat vikkeliä liikkeissään ja edes yhden paperitoukan listiminen on ihmiselle haastavaa. Tästä syystä niiden hävittäminen on lähes mahdotonta ilman paperitoukkaongelman torjumiseen erikoistunutta ammattilaista. Väriltään paperitoukka on tumman- tai vaaleanharmaa ja sokeritoukan tapaan hopeanhohtoinen. Paperitoukka on 11-16 mm pitkä ja suomuinen.

Mistä tunnistan paperitoukkaongelman?

Eroon paperitoukista – voiko ongelmaa ehkäistä itse?

Kun paperitoukkia jo on asunnossa, tulee torjunta jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Joitain ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä voit kuitenkin tehdä. Pääsyn estäminen ravinnonlähteille pitämällä asunto siistinä, ilmankosteuden ja lämpötilan alentaminen asunnossa tekevät paperitoukan elämisen ja lisääntymisen hankalammaksi.

Mistä paperitoukka tulee?

Paperitoukka voi kulkeutua asuntoon esimerkiksi vanhojen huonekalujen, käytettyjen tavaroiden tai pahvilaatikoiden mukana.

Kerrostaloissa paperitoukka leviää asunnosta toiseen erilaisten kolojen, rakojen ja viemärien läpivientien kautta. Koska paperitoukkaongelman suuruus saattaa olla hyvinkin vaikea havaita, kannattaa niiden torjumiseksi ottaa yhteyttä hävittämiseen erikoistuneeseen yritykseen. Torjuntatyö tulee tehdä ajoissa ja huolellisesti, jotta ongelma ei pääse leviämään.

Paperitoukka oleskelee mielellään kosteissa tiloissa, mutta pärjää hyvin myös kuivemmassa ympäristössä. Niitä voi löytää oikeastaan kaikkialta asunnosta aina kellarista keittiöön ja autotalliin asti. Mieluisia oleskelupaikkoja niille ovat paikat, joissa on ravintoa, kuten kylpyhuoneet sekä keittiön kuivaruokakaapit. Paperitoukkaa on tähän mennessä tavattu vain sisätiloissa.

Mikäli ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä huolimatta asuntoosi on päässyt paperitoukkia, hoidamme ongelman tehokkaasti ja huolellisesti. Ota meihin siis yhteyttä sähköpostitse tero@terontorjunta.fi tai yhteydenottolomakkeella, niin pääset jatkamaan elämääsi ilman kutsumattomia toukkavieraita mahdollisimman pian.

Paperitoukka vai sokeritoukka?

Paperi- ja sokeritoukka ovat hyvin samannäköisiä ja ne on helppo sekoittaa toisiinsa. Joitain eroja kuitenkin on. Paperitoukka on sokeritoukkaa isompi, karvaisempi ja sen sukaset ovat pidempiä. Paperitoukka viihtyy myös kuivemmassa elinympäristössä kuin sokeritoukka.

Paperitoukka

Sokeritoukka

Ruumis 11-16 mm pitkäRuumis 9-12 mm pitkä
Lievästi hopeanhohtoinen väriVoimakkaasti hopeanhohtoinen väri
Voimakas karvoitusVähän karvoitusta
Viihtyy sekä kuivassa että kosteassa elinympäristössäViihtyy kosteassa elinympäristössä

Paperitoukka

Sokeritoukka

Tietoa Paperitoukasta

Ulkonäkö

Paperitoukan ruumis on 11-16 mm pitkä ja suomuinen. Väriltään se on tumman- tai vaaleanharmaa ja sokeritoukan tapaan hopeanhohtoinen. Sillä on tuntosarvet sekä kolme pitkää, jopa koko ruumiin pituista takasukasta. Vatsapuolen yläosassa on karvatupsuja.Nuoret yksilöt muistuttavat aikuisia, mutta ovat kooltaan pienempiä.

Elintavat

Paperitoukka on suhteellisen pitkäikäinen hyönteinen ja voi optimaalisissa oloissa elää jopa 8-vuotiaaksi. Naaras munii kerrallaan 2-20 munaa, joista kuoriutuu nymfejä. Sukukypsäksi paperitoukka tulee 2-3 vuoden iässä.

Paperitoukka on aktiivisimmillaan pimeän tultua illalla ja yöllä. Valoisaan aikaan liikkuminen on vähäistä ja silloin ne piilottelevat mielellään asunnossa olevissa raoissa ja koloissa.

Elinympäristö

Paperitoukka oleskelee mielellään kosteissa tiloissa, mutta pärjää hyvin myös kuivemmassa ympäristössä. Niitä voi löytää oikeastaan kaikkialta asunnosta aina kellarista keittiöön ja autotalliin asti. Mieluisia oleskelupaikkoja niille ovat paikat, joissa on ravintoa, kuten kylpyhuoneet sekä keittiön kuivaruokakaapit. Paperitoukkaa on tähän mennessä tavattu vain sisätiloissa.

Ravinto

Paperitoukka on suhteellisen kaikkiruokainen. Mieluista ravintoa sille on esimerkiksi kuivaruuat, ruuantähteet, kuollut ihosolukko, karvat ja kuolleet hyönteiset. Paperitoukka on sitkeä ja voi selviytyä ilman ravintoa jopa 10 kuukautta.

Paperitoukkien torjuntaa kaikenlaisiin kiinteistöihin

Teron Tuholaistorjunta hoitaa paperitoukkien torjunnan vankalla kokemuksella. Meitä ei vilisevien hyönteisten käsittely inhota! Haluamme auttaa ihmisiä ja yrityksiä pääsemään eroon paperitoukkaongelmasta kokonaisvaltaisesti. Olemassa olevan paperitoukkaongelman hävittäminen kannattaa jättää asiantuntijoille, jotta torjunta saadaan perusteellisesti hoidettua ja uusiutumisen riski minimoitua.

Suoritamme paperitoukkien torjuntaa päätoimikaupunkiemme Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Riihimäki ja Hyvinkää lisäksi myös muissa lähikunnissa. Ota yhteyttä Teron Tuholaistorjuntaan, niin kartoitamme tilanteen ja hoidamme paperitoukkien hävittämisen kiinteistössäsi huolellisesti ja ammattitaidolla!