Pilkkuturkiskuoriaisen torjunta

Pilkkuturkiskuoriainen on turkiskuoriaisiin kuuluva haitallinen vieraslaji, joka elää luonnonvaraisena.

Aikuinen pilkkuturkiskuoriainen on noin 5 millimetriä pitkä ja väriltään musta. Pilkkuturkiskuoriaisen toukka on karvainen, väriltään kellertävän ruskea ja sillä on muiden turkiskuoriaisten toukkien tapaan takapäässään karvatupsu.

Pilkkuturkiskuoriainen

Pilkkuturkiskuoriaisten elinympäristö

Pilkkuturkiskuoriainen elää luonnonvaraisena lähinnä Etelä- ja Keski-Suomessa. Talvella pilkkuturkiskuoriaiset saattavat hakeutua sisätiloihin.

Pilkkuturkiskuoriaisten aiheuttamat haitat

Pilkkuturkiskuoriaisten aiheuttamat haitat ovat hyvin samanlaisia muiden turkiskuoriaislajien kanssa. Ne aiheuttavat ihmisille lähinnä esteettistä haittaa, mutta leviävät helposti munimalla talojen rakenteisiin. Aikuinen pilkkuturkiskuoriainen ei aiheuta haittoja sisätiloissa, mutta pilkkuturkiskuoriaisen toukka nakertaa mielellään komeroissa ja varastoissa villavaatteita, turkiksia sekä mattoja.

Jos huomaat asunnossasi tai muissa sisätiloissa merkkejä pilkkuturkiskuoriaisista, ota yhteyttä Teron Tuholaistorjuntaan! Me hoidamme torjunnan asianmukaisin keinoin ja suoritamme tarvittaessa myös tehokkaan ja turvallisen myrkytyksen.

Eroon pilkkuturkiskuoriaisista – voiko ongelmaa ehkäistä itse?

Pilkkuturkiskuoriaisten ja niiden toukkien torjunta kannattaa ongelman ilmettyä jättää aina ammattilaiselle. Pilkkuturkiskuoriaisten toukkien lisääntymistä voi kuitenkin yrittää ehkäistä samoin yleisin keinoin kuin muidenkin turkiskuoriaisten. Alla on lueteltu muutamia tavallisimpia keinoja ongelman ehkäisyyn:

Pilkkuturkiskuoriaisten torjunta pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa

Teron Tuholaistorjunta hoitaa pilkkuturkiskuoriaisten ja niiden toukkien torjunnan tehokkaasti. Ota yhteyttä meihin, niin pääset ongelmasta eroon pysyvästi, ilman epävarmoilla kotikonsteilla leikkimistä. Pilkkuturkiskuoriaiset leviävät kerrostalossa nopeasti koko taloyhtiön ongelmaksi, joten torjunta tulee suorittaa ajoissa ja huolellisesti tarvittaessa myös ympäröiviin asuntoihin.

Suoritamme tuholaistorjuntaa päätoimikaupunkiemme Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Riihimäki ja Hyvinkää lisäksi myös muissa lähikunnissa. Kartoitamme tilanteesi ja hoidamme torjunnan laadukkaasti uusiutumisriskin minimoiden.