Rottien torjunta

Me kartoitamme tilanteesi ja hoidamme rottien hävittämisen tehokkaasti ja perusteellisesti.

Rotat ovat monia haittoja aiheuttava vieras ja niiden torjuminen on tärkeää paitsi kiinteistösi rakenteiden myös niiden ihmisille aiheuttamien tautien vuoksi. Kun epäilet rottaongelmaa tai huomaat mitään rottiin viittaavia merkkejä asunnossasi tai vaikkapa mökilläsi, ota nopeasti yhteyttä Teron Tuholaistorjuntaan. Me kartoitamme tilanteesi ja hoidamme rottien hävittämisen tehokkaasti ja perusteellisesti. Rottien torjunnan lisäksi meillä on valmiudet tarvittaessa myös myrkyttämiseen.

Rotta

Rotta on hiirtä huomattavasti kookkaampi jyrsijälaji. Suomessa yleisin rottalaji on isorotta, joka on 11-30 cm pitkä. Rotalla on rusehtava turkki, vaalea vatsa sekä pitkä ja suomuinen häntä. Ne ovat erittäin sopeutumis- sekä oppimiskykyisiä eläimiä, mikä on tehnyt niistä ajoittain hyvinkin hankalan riesan ihmiselle. Rotta lisääntyy todella nopeasti. Rotat lisääntyvät pääasiassa keväästä syksyyn, mutta etenkin sisätiloissa lisääntymistä voi tapahtua ympäri vuoden. Tästä syystä rottaongelma tulee hoitaa mahdollisimman pian ensimmäisten merkkien ilmenemisestä.

Mistä tiedän, kärsinkö rottaongelmasta?

Rottien läheisyydestä ja liikehdinnästä jää useita erilaisia jälkiä. Jos havaitset seuraavia merkkejä ja epäilet kärsiväsi rottaongelmasta, ota yhteyttä Teron Tuholaistorjuntaan niin voimme yhdessä kartoittaa tilanteen ja hoitaa rottien tehokkaan hävittämisen! Rotat ovat yöeläimiä, joten ne liikkuvat vasta hämärän tultua. Mikäli näet päiväsaikaan rottia, on populaation koko luultavasti jo aika suuri.

  • Jätökset: Rottien jätökset ovat huomattavasti hiiren jätöksiä suurempia, tummanruskeita, toiseen päähän suippenevia papanoita.

  • Jalan- ja hännänjäljet: Pölyisemmissä tiloissa.

  • Tummat öljyiset jäljet: Paljon käytetyillä reiteillä.

  • Jyrsityt rakenteet ja elintarvikepakkaukset.

  • Pesät: Rotan pesät löytyvät yleensä piiloisista lämpimistä paikoista läheltä ravinnonlähdettä, kuten jääkaapin takaa tai alta. Pesän rakennukseen ne silppuavat lähes mitä vain saatavilla olevaa materiaalia ja kokoavat siitä suuren kasauman. Pesäkolot voivat olla halkaisijaltaan jopa 10 cm.

  • Käytävät ja kolot: Esim. katteiden alla, kompostikasoissa ja rakennusten alla.

  • Äänet: Kuten rapina, kimeä vikinä, kipittely tai hampaiden narskutus.

Rottien aiheuttamat haitat

Rotan päästessä käsiksi elintarvikkeisiin ne hajottavat pakkaukset ja sotkevat elintarvikkeen ulosteellaan aiheuttaen merkittäviä hygieniariskejä sekä ihmisille että kotieläimille. Rotat levittävät mm. salmonellaa, E.colia ja Weilintautia.
Rotat pystyvät jyrsimään jopa muovia ja betonia aiheuttaen näin mittavaa vahinkoa mm. rakenteille, kaapeleille, laitteille ja elintarvikepakkauksille. Jyrsiessään rotat voivat aiheuttaa oikosulkuja ja jopa tulipaloja.

Mitkä tekijät altistavat rottaongelmalle?

Rotta viihtyy lämmön, veden ja ravinnon lähellä, joten helppo pääsy kaikkiin näihin lisää altistusta ongelmalle. Rotilla on suhteellisen suuri reviiri ja ne voivat liikkua ja levitä naapurikiinteistöstä toiseen. Myös tästä syystä rottien perusteellinen hävittäminen on tärkeää. Riskitekijöitä voivat olla mm.

Rottien torjunta

Apua ongelman hävittämiseen tehokkaasti

Miten rottaongelmasta sitten pääsee eroon? Ennaltaehkäisy on rottien torjunnassa tärkeää. Huolellinen siivous, elintarvikkeiden pitäminen suljetuissa astioissa sekä jäteasemien siisteys ehkäisevät rottien ruuan sekä vedensaantia ja näin torjuvat rottaongelmaa ennalta. Puutteellinen jätehuolto on yksi suurimmista rottaongelmalle altistavista tekijöistä.

Rotat pystyvät puristautumaan pienistäkin koloista sisään, joten rakenteiden korjaaminen ja tiivistäminen sekä reikien paikkaaminen seinissä ja katoissa on tärkeää. Rotat ovat hyviä uimareita, joten viemäreiden verkotus on myös suositeltavaa.

Jos rottia on päässyt sisälle ja huomaat pieniäkin merkkejä potentiaalisesti kasvavasta rottaongelmasta, ota yhteyttä Teron Tuholaistorjuntaan. Olemme erikoistuneet kaikenlaisten tuholaisten, myös rottien torjuntaan, hävittämiseen ja myrkyttämiseen. Rottaongelman hoitaminen tulee aina jättää ammattilaiselle, sillä rotat löytävät tiensä nopeasti takaisin, jos hävittämistä ei ole tehty kunnolla. Rottien torjunnassa käytetään tilanteesta riippuen joko loukkuja tai myrkkyjä.

Ota yhteyttä Teron Tuholaistorjuntaan, niin voimme yhdessä kartoittaa tilanteen ja suunnitella sopivan tavan hoitaa ongelma. Kun ongelman juurisyyt on huolellisesti selvitetty ja hoidettu, uusiutuminen on huomattavasti epätodennäköisempää. Suoritamme rottien torjuntaa päätoimikaupunkiemme Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Riihimäki ja Hyvinkää lisäksi myös muissa lähikunnissa.