Ruskoturkiskuoriaisen torjunta

Ruskoturkiskuoriainen turkiskuoriaisiin kuuluva sisätilatuholainen, joka elää varastoissa, kodeissa ja muissa lämpimissä tiloissa.

Aikuinen ruskoturkiskuoriainen on noin 4 millimetriä pitkä, pääväriltään punaruskea ja muodoltaan soikea. Pää ja eturuumis ovat mustanruskeita. Jalat ja tuntosarvet ovat puolestaan vaaleanruskeat. Ruskoturkiskuoriaisen täysikasvuinen toukka on noin 8 millimetriä pitkä ja väriltään kellertävän ruskea.

Ruskoturkiskuoriainen

Ruskoturkiskuoriaisten elinympäristö

Vyöturkiskuoriaisen tapaan ruskoturkiskuoriainen ei elä Suomessa luonnonvaraisena, vaan tarvitsee tasaista lämpöä ja kosteutta selviytyäkseen.

Ruskoturkiskuoriaisten aiheuttamat haitat

Vaikka ruskoturkiskuoriaisten aiheuttamat haitat jäävät usein varsin olemattomaksi, on niiden torjunta tärkeä hoitaa huolellisesti heti ongelman ilmettyä, jotta toukat eivät pääse leviämään. Ruskoturkiskuoriaisten toukat syövät muun muassa kuivia kasveja, siemeniä ja eläinperäisiä tekstiilejä kuten villaa, turkiksia ja höyheniä. Ruskoturkiskuoriaisten toukat aiheuttavat vaurioita erilaisille tekstiileille syömällä niihin reikiä. Kuolleet hyönteiset, ruoanmurut ja pölykertymät ovat myös toukkien ravintoa.

Jos huomaat asunnossasi merkkejä ruskoturkiskuoriaisista, ota yhteyttä Teron Tuholaistorjuntaan! Me hoidamme torjunnan asianmukaisin keinoin ja suoritamme tarvittaessa myös tehokkaan ja turvallisen myrkytyksen.

Eroon ruskoturkiskuoriaisista – voiko ongelman ehkäistä itse?

Ruskoturkiskuoriaisten ja niiden toukkien torjunta on hankalaa, eikä ongelmaa välttämättä pysty täysin ehkäisemään kotikonstein. Alla on lueteltu muutamia keinoja, joilla voit kuitenkin välttää ruskoturkiskuoriaisten toukkien lisääntymisen kodissasi:

Ruskoturkiskuoriaisten torjunta pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa

Teron Tuholaistorjunta hoitaa ruskoturkiskuoriaisten ja niiden toukkien torjunnan tehokkaasti. Ota yhteyttä meihin, niin pääset ongelmasta eroon pysyvästi!

Suoritamme tuholaistorjuntaa päätoimikaupunkiemme Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Riihimäki ja Hyvinkää lisäksi myös muissa lähikunnissa. Kartoitamme tilanteesi ja hoidamme torjunnan laadukkaasti uusiutumisriskin minimoiden.