Vyöturkiskuoriaisen torjunta

Vyöturkiskuoriainen on turkiskuoriaisiin kuuluva haitallinen vieraslaji, joka elää sisätiloissa.

Aikuinen vyöturkiskuoriainen on noin 4-6 mm pitkä, punertavan tai tummanruskea kovakuoriainen. Vyöturkiskuoriaisen toukka on noin sentin pituinen, karvainen ja väriltään tummanruskea.

Vyöturkiskuoriainen

Vyöturkiskuoriaisten elinympäristö

Vyöturkiskuoriainen elää ja lisääntyy lämpimässä, eikä sitä tavata Suomessa luonnonvaraisena. Talvella kuoriaiset tarvitsevat esimerkiksi lämpimän asunnon tai varaston selviytyäkseen. Siksi vyöturkiskuoriaisongelmaan törmätään sisätiloissa usein.

Vyöturkiskuoriaisen toukka viihtyy pimeässä ja syö tekstiilejä. Ne majailevat yleensä pimeissä vaatekomeroissa, varastoissa tai esimerkiksi lattialistojen takana. Aikuiset kuoriaiset parveilevat huoneissa yleensä valoa kohti.

Vyöturkiskuoriaisten aiheuttamat haitat

Kuten turkiskuoriaiset, myös vyöturkiskuoriaiset ovat tekstiilituholaisia, joiden toukat syövät luonnonkuituja, kuten villaa ja turkiksia. Vaikka vyöturkiskuoriaisten aiheuttamat haitat jäävät usein varsin pieniksi, on niiden torjunta tärkeä hoitaa huolellisesti heti ongelman ilmettyä, jotta toukat eivät pääse leviämään. Jos törmäät asunnossasi vyöturkiskuoriaisiin, ota yhteyttä Teron Tuholaistorjuntaan! Me hoidamme torjunnan asianmukaisin keinoin ja suoritamme tarvittaessa myös tehokkaan ja turvallisen myrkytyksen.

Eroon vyöturkiskuoriaisista – voiko ongelman torjua itse?

Vyöturkiskuoriaisia voi kokeilla tuhota tekstiileistä itse pitämällä vaatteita pakkasessa -20 asteessa viikon tai +70-asteisessa saunassa muutaman tunnin ajan. Vyöturkiskuoriaisten ja niiden toukkien torjunta on kuitenkin hankalaa, eikä ongelma välttämättä poistu pysyvästi pelkillä kotikonsteilla.

Tietyillä toimilla voit ehkäistä vyöturkiskuoriaisongelman ilmenemisen ylipäätään. Alla on lueteltu muutamia keinoja, joilla voit välttää vyöturkiskuoriaisten ja vyöturkiskuoriaisten toukkien lisääntymisen kodissasi:

Vyöturkiskuoriaisten torjunta pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa

Teron Tuholaistorjunta hoitaa vyöturkiskuoriaisten ja niiden toukkien torjunnan tehokkaasti. Ota yhteyttä meihin, niin pääset ongelmasta eroon pysyvästi!

Suoritamme tuholaistorjuntaa päätoimikaupunkiemme Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Riihimäki ja Hyvinkää lisäksi myös muissa lähikunnissa. Kartoitamme tilanteesi ja hoidamme torjunnan ammattitaidolla, uusiutumisriskin minimoiden.