Luteiden torjunta

Olemme erikoistuneet seinäluteiden torjuntaan. Luteiden torjunnassa käytämme kuivahöyryn ja torjunta-aineen yhdistelmäkäsittelyä, jotta ongelmasta päästään nopeasti ja tehokkaasti eroon. Joissain tapauksissa täysin myrkytön käsittely on mahdollista, mutta parhaan lopputuloksen takaamiseksi suosittelemme luteiden torjuntaan yhdistelmäkäsittelyä ja muita hyväksi todettuja menetelmiämme. Koska toimintamme laatukriteerit ovat korkeat, pyrimme käsittelemään aina koko asunnon, jotta luteista päästään eroon nopeasti ja varmasti.

Tuholaiset ja etenkin luteet ovat ikävä ongelma, mutta maailma ei niihin kaadu. Niistä päästään eroon ilman, että kotisi, terveytesi tai lemmikkisi kärsivät. Luteet tai muutkaan Suomen yleisimmät tuholaislajit eivät todistettavasti levitä tauteja ihmisiin. Ota yhteyttä Teron Tuholaistorjuntaan, heti jos epäilet, että kodissasi on luteita. Mitä nopeammin luteiden torjuntaan ryhdytään, sitä helpompi tuholaisista on päästä eroon.

Jos epäilet, että asunnossasi on luteita, tee ludetarkastus

Tarkastusta tehdessä kannattaa olla erityisen tarkka ja käyttää hyvää valaistusta. On syytä muistaa, että luteet pyrkivät pääosin piiloutumaan muutaman metrin säteelle paikasta, jossa nukut. Etsi mustia pisteitä, luteita ja luteiden kuoria. Huomioi tarkastusta tehdessä, että kaikki pisteet eivät välttämättä ole luteen aiheuttamia. Jos piste leviää kostealla liinalla pyyhittäessä kuin vesiväri, on tällöin kyseessä tuore luteen jälki.

Tutki ludetarkastuksen yhteydessä seuraavat paikat:

Lakanat: onko niissä mustia pisteitä tai veritahroja?
Petauspatjan saumat, reunat ja kaikki raot, jonne luteet voivat mennä piiloon. Kulkiessaan luteet ulostavat, joka näkyy pieninä mustina pisteinä.
Sängyn reunat ja saumat. Käännä sänky ympäri, jos mahdollista, ja tutki samalla sängyn runkorakenteet. Ole erityisen tarkkana kulmissa sekä kankaan ja puun saumoissa – ne ovat luteille tyypillisiä piilopaikkoja.
Yöpöytä.
Verhon saumat ja laskokset.

Jos löydät merkkejä luteista tai muista tuholaisista, ota yhteyttä Teron Tuholaistorjuntaan. Mikäli et ole aivan varma tuholaisongelmasta, me neuvomme mielellämme ja teemme edullisia tarkastuskäyntejä. Jos löydämme luteita, sokerimuurahaisia tai vaikkapa turkiskuoriaisia, voimme torjua ne lyhyellä varoitusajalla. Luteiden torjuntaan meillä on käytössä tehokkaat ja hyväksi todetut keinot.

Luteen puremat

Luteen puremat näkyvät ihmisillä eri tavoin, eivätkä kaikki ihmiset edes saa puremista oireita. Monesti luteiden puremakohdat kutisevat ja voivat muistuttaa hyttysen pistoa – niitä esiintyy usein rykelmissä, mutta ei aina. Arviolta noin puolet ihmisistä eivät saa oireita luteiden puremista.

Luteiden torjunta tehokkaasti

Teron Tuholaistorjunta suorittaa luteiden torjunnan asiantuntevasti ja nopeasti. Hinnoittelemme luteiden torjunnan aina yksilöllisesti ongelman laajuudesta ja työmäärästä riippuen. Käytämme luteiden torjunnassa yleensä kuivahöyryn ja torjunta-aineen yhdistelmäkäsittelyä. Meiltä löytyy luteille myös liima-ansoja, joissa on houkutinainetta. Ansat houkuttelevat piilossa olevia luteita liimapinnalle ja näin ollen ludeongelma on helpommin todettavissa.

Luteiden torjunta on haastavaa ja se kannattaa jättää ammattilaisille. Ongelmaan tai huoleen kannattaa myös reagoida nopeasti, ettei mahdollinen tuholaisongelma pääse leviämään. Teemme luteiden torjuntaa pääosin alueella Helsinki, Vantaa, Järvenpää, Riihimäki ja Hyvinkää sekä näiden lähikunnat. Tarjoamme ammattitaitoista apua ja suoritamme tuoholaisten kuten juuri luteiden torjunnan mahdollisimman kohtuullisella hinnalla.

Lue lisää luteista ja niihin liittyvistä väärinkäsityksistä blogistamme.