Ampiaisten torjunta

Ampiainen on ihmisille inhottava kohdattava etenkin sisätiloissa tai vaikkapa terassilla.

Mikäli kodin, kesämökin tai muun kiinteistön välittömässä läheisyydessä törmätään ampiaisten aiheuttamaan ongelmaan, halutaan siitä ilman muuta päästä eroon nopeasti ja yhdellä kertaa. Tutustu alta ampiaisten torjuntaan, ja ota yhteyttä, mikäli tarvitset tehokkaan ja luotettavan ammattilaisen hoitamaan ampiaisten hävittämisen.

Ampiaiset

Ampiaisia on Suomessa yli 40 lajia. Niiden yleisimmät tuntomerkit ovat läpikuultavat siivet, mustakeltaraitainen väri sekä takaruumiissa oleva myrkkypistin. Ampiainen perustaa pyöreän pesänsä usein katon rajaan ullakolle tai räystään alle. Ampiaisen pesän tunnistaa sen paperimaisesta, harmaasta ulkonäöstä. Pesän sisälle kuningatar rakentaa kennoston, jossa se kasvattaa uusia ampiaisia. Kuningatar on selvästi isompi kuin ampiaisten kuhnurit ja työläiset. Ampiaisen pesä on kooltaan keskimäärin noin 20 cm, mutta joskus se saattaa olla suurempikin.

Ampiaisista on luonnossa monia hyötyjä. Keväällä ja kesällä ampiaiset pyydystävät puutarhoista tuhohyönteisiä toukkien ravinnoksi. Ampiaisen pesää ei siis kannata sörkkiä tai yrittää hävittää, ellei se sijaitse lähellä asuintiloja tai yleisesti käytettäviä kulkuväyliä.

Ampiaisen aiheuttamat haitat

Ampiainen pistää ihmistä, kun sitä uhataan, ja ampiaiset ovat lajista riippuen joskus hyvinkin aggressiivisia. Vaikka yksittäinen ampiaisen pistos on inhottava, kivulias ja pistokohta usein turpoaa, ei pistos ole vaarallinen muuta kuin ampiaisille allergisille ihmisille. Jos pistoja on useampia, tai ampiainen pistää pään alueelle tai kaulaan, pistos voi olla vaarallinen ja sitä kannattaa seurata. Kun törmäät kiinteistössäsi ongelmiin ampiaisten kanssa, ota yhteyttä meihin – hoidamme torjunnan osaavasti ja turvallisesti!

Ampiaiset ja niiden hävittäminen

Ampiaisten torjunta voidaan tehdä monella tavalla. Asiantunteva henkilökuntamme katsoo paikan päällä parhaan mahdollisen tavan torjua ampiaiset kohteesta ja pesän sijainnista riippuen. Ampiaispesä voidaan poistaa mekaanisesti, vaahdottamalla, ruiskuttamalla tai esimerkiksi erilaisin houkuttein. Mikäli pesä sijaitsee talon rakenteissa, voi ampiaisten torjuminen kokonaan vaatia useamman käynnin. Me huolehdimme, että ampiaiset saadaan hävitettyä kokonaan. Suoritamme ampiaisten torjuntaa sisätiloissa ja rakennusten välittömässä läheisyydessä.

Eroon ampiaisista – voiko ongelman ratkaista itse?

Me Teron Tuholaistorjunnalla tarjoamme tasokasta ja tehokasta tuholaistorjuntaa. Olemme erikoistuneet ampiaisten hävittämiseen ja hoidamme inhottavan ongelman puolestasi mielellämme. Ampiaisten torjuminen ja pesän hävittäminen kannattaa lähtökohtaisesti aina jättää ammattilaiselle. Jos pesä on kuitenkin pieni ja helpossa paikassa, voit hävittää ampiaispesän itse. Tässä muutamia vinkkejä ampiaisongelman välttämiseksi ja torjumiseksi:

Pienet pesät, joihin on helppo ylettyä, voit yrittää hävittää itse:

Jos pesä on suuri tai niitä on useampia ja tuntuu, että ampiaisia on mahdoton torjua itse, ota yhteyttä meihin! Teemme ampiaisten torjuntaa pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa.

Ampiaisten torjuntaa kaikenlaisiin kiinteistöihin

Teron Tuholaistorjunta auttaa ampiaisten hävittämisessä. Teemme ampiaisten ja muiden tuholaisten torjuntaa yksityishenkilöille ja yritysasiakkaille. Pyydä meidät avuksi ampiaisten torjuntaan Helsingissä, Vantaalla, Järvenpäässä, Riihimäellä, Hyvinkäällä sekä muissa lähikunnissa.  Hoidamme ampiaisten hävittämisen kiinteistöstäsi huolellisesti ja ammattitaidolla!