Muurahaisten torjunta

Muurahaisia ja muurahaisten aiheuttamia ongelmia on hyvin erilaisia ja erilaajuisia.

Törmäsitkö kiinteistössäsi pieniin vilkkaisiin vieraisiin? Kun muurahaisongelma ilmenee, Teron Tuholaistorjunta saapuu paikan päälle kartoittamaan parhaan mahdollisen tavan muurahaisten torjumiseen niiden määrästä ja esimerkiksi pesän sijainnista riippuen. Me huolehdimme, että muurahaiset saadaan hävitettyä kokonaan ja niiden uudestaan ilmestyminen ehkäistään niin hyvin kuin mahdollista.

Muurahaiset

Suomessa esiintyvistä 47 muurahaislajista yleisimpiä haittaa aiheuttavia muurahaisia ovat faarao-, hevos-, keko- ja sokerimuurahaiset.

Sokerimuurahainen

Sokerimuurahaiseksi usein kutsuttu mauriainen on musta, 3-5 millimetriä pitkä muurahainen, joka liikkuu päiväsaikaan. Sokerimuurahaisia tavataan koko maassa heinä-elokuussa ja ne tulevat herkästi sisätiloihin etsimään sokeria, pullanmuruja tai muuta makeaa.

Hevosmuurahainen

Hevosmuurahaisen työläinen on noin 5-12 mm pituinen ja sen tunnistaa mustasta päästä ja takaruumiista sekä punaruskeasta keskiruumiista. Hevosmuurahaiset ovat yöeläimiä ja ne ovat yleisiä koko maassa. Hevosmuurahaiset voivat joskus aiheuttaa vahinkoja rakennushirsissä, ja tuhojen löytyessä hirret ovat usein jo lähes onttoja.

Kekomuurahainen

Kekomuurahaisten työläiset ovat noin 4-9 mm pituisia, ja ne rakentavat ison neulaskeon erityisesti havumetsiin, mutta joskus myös metsänreunoihin ja hakkuuaukioiden lahokantoihin. Kekomuurahaiset ovat hyvin aggressiivisia ja ne ruiskuttavat kirvelevää muurahaishappoaan jopa yli metrin päähän.

Faaraomuurahainen

Faaraomuurahainen on kaikista vaikein hävittää. Niiden yhdyskunnan muodostavat useat pesät sijaitsevat pääosin hyvin hankalissa paikoissa kiinteiden materiaalien takana. Pienet täytteisiin ja rakoihin perustetut pesät sijaitsevat yleensä jonkin lämmönlähteen, kuten uunin, keskuslämmityskattilan tai lämpöpatterin, läheisyydessä.

Miten muurahaisongelmaa voi ennaltaehkäistä?

Teron Tuholaistorjunta tarjoaa tasokasta ja tehokasta tuholaistorjuntaa. Hoidamme muurahaisten hävittämisen puolestasi pitkällä kokemuksella ja oikeaoppisin menetelmin. Muurahaisongelmaa, etenkin sokerimuurahaisten aiheuttamia ongelmia, voi ehkäistä muutamin peruskeinoin:

Kaikkiin muurahaislajeihin keinot eivät päde. Mikäli muurahaisten torjuminen ei onnistu, tai muurahaislajien tunnistaminen aiheuttaa vaikeuksia, ota yhteyttä meihin, niin suoritamme muurahaisten torjunnan kiinteistössäsi.

Mitä haittaa muurahaisista on?

Muurahaisten aiheuttamat haitat eivät ole ihmisille vaarallisia, vaikka ne inhottavia vieraita ovatkin. Sokerimuurahaisten aiheuttamat haitat ovat lähinnä esteettisiä, sillä ne parveilevat sisällä keittiön tiskipöydillä, ruokakaapeissa ja lattialla etsien makeaa ravinnokseen. Faaraomuurahaiset ovat harvinaisia sisätiloissa, mutta mikäli niitä rakennuksiin kulkeutuu, ne syövät kaikkia eläin- ja kasvituotteita. Hevosmuurahaiset ovat rakennuspuun tuholaisia, kun taas kekomuurahaiset asuvat luonnossa, eivätkä ne vahingoita rakennuksia.

Muurahaisten torjuntaa kaikenlaisiin kiinteistöihin

Teron Tuholaistorjunta auttaa muurahaisten hävittämisessä. Teemme muurahaisten torjuntaa kiinteistöissä, kuten kodeissa, kesämökeillä ja liiketiloissa, yksityishenkilöille ja yritysasiakkaille. Pyydä meidät hävittämään muurahaiset Helsingissä, Vantaalla, Järvenpäässä, Riihimäellä, Hyvinkäällä tai muissa lähikunnissa. Hoidamme muurahaisten torjunnan huolellisesti ja ammattitaidolla!